Fiska lax i Norge

fish-for-salmon-in-norwayDet är något mycket speciellt med att få åka på ett lite större fiskeäventyr, t.ex. till ett annat land. Innan man beger sig av är det viktigt att kolla upp så att reglerna för fiske fungerar likadant, eller att man åtminstone har koll på vad som gäller.

Att fånga riktigt stora fiskar är generellt inte så svårt om man vet vart man ska leta efter dom. Vanligast för hobbyfiskare är att man lyckas få upp någon abborre här och där och har man tur lyckas man ta med gammelgäddan hem. Något som många troligtvis drömmer om är att få kunna dra upp en riktigt stor och fin lax och trots att det går att fiska lax i Sverige, så är det många som väljer att ta sig vidare till Norge.

När du planerar att fiska lax i Norge måste du först lösa in en statlig avgift som kallas för “fisketryggve”. Detta är en statlig fiskeavgift som alla som önskar fiska, måste betala. För att slippa onödigt krångel med postkontor och liknande gör du bäst i att lösa in avgiften redan innan du har kommit iväg. det går att göra via banken och tar ytterst få minuter innan det är klart.

Är det svårt att veta vart i Norge man ska vända sig för att ha den störa chansen till att få hem laxen? När man söker på laxfiske i Norge kommer mängder med olika typer av älvar upp som förslag. Precis som när man letar efter ett bra hotell utomlands, är det viktigt att gå efter andra besökares recensioner. Få uttalanden är så pass ärliga som från privatpersoner som inte får betalt för att skriva något och detta går att finna på vilket fiskeforum som helst. Självklart går det även att ta hjälp av olika sökmotorer på internet för att få roliga tips och förslag, har man möjligheten att vara borta länge vid sitt besök i Norge kan det vara spännande och lärorikt att besöka flera av det platser och älvar som nämns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *