Fiske som terapi?

fishing-as-therapyMånga finner ro i kropp och själ när de kommer ut i vildmarken och stänger av sina mobiler, gör sig otillgängliga för samhällets dagliga stress och ser till att koppla av utan hets från media och människor runt omkring. Det är näst intill en nödvändighet för att man ska må bra idag och det är viktigt att man stänger av regelbundet för att man ska kunna komma ifrån att gå in i väggen i dagens samhälle. Fiske är ett fantastiskt sätt för den som vill komma bort och koppla av. Dessutom är det spännande. Fiske kan erbjuda många olika typer av utmaningar och för att ta de riktigt stora fiskarna krävs det att man utvecklar teknik.

Det finns många olika typer av fiske. Bland annat finns det metfiske, sportfiske, havsfike och mycket mer. Den lugnaste formen är sannolikt när man sitter och metar vid en brygga. Kombinera gärna en sådan utflykt med tältning och gör det till en hel helg eller varför inte till en hel vecka? En del föredrar att bo på hotell medan de fiskar medan andra föredrar att vara närmare naturen. Du kan kombinera fiske med många andra sysslor som exempelvis kanotpaddling eller varför inte tid på en båt? Om du aldrig har fiskat förut bör du börja enkelt genom att exempelvis meta. Många föredrar dock att ta sig an större utmaningar direkt.

Att komma ut i naturen fungerar nästan som en terapi och du kommer att må betydligt bättre både fysiskt och psykiskt när du har varit ett med naturen en helg. Det finns tid för att koppla av, bearbeta och läka ute i naturen och de flesta inser att deras problem inte är så stora som de tror när de kommer till insikt om hur liten människan faktiskt är när man är ute i naturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *