Tips inför en helg i vildmarken

weekend-in-the-wildernessIbland behöver man komma ifrån allt buller och bång som finns inne i en storstad. Att komma ut i skogen, andas ren luft och bara njuta av naturens egna ljud är en magisk känsla. Att spendera en helg i vildmarken, att fiska sin egen fisk och varför inte testa på klättring kan vara en riktigt god idé. Det finns såklart dock några saker som man bör förbereda om man ska ut i vildmarken under en helg. Här följer några viktiga tips:

  • Klädsel: Det gäller att vara väl förberedd med olika sorters kläder nä man befinner sig ute i vildmarken för att fiska och klättra. För klättring så gäller lätta alternativ så att man smidigt kan ta sig fram. Rätt skor för klättring kan bero på vilken sorts klättring som gäller, så man bör försöka finna information om detta innan man beger sig ut. Generellt när man befinner sig i vildmarken så bör man ha kläder som är funktionella, håller kroppsvärmen men som också låter huden andas. Man bör vara praktisk gällande klädsel, och inte packa allt för mycket.
  • Mat: Vill man leva på vad naturen har att erbjuda så kan vildmarkslivet verkligen vara en erfarenhet. Man kan finna flera olika alternativ att äta och såklart är fiske ett utav dessa. Det finns såklart även alternativ som olika bär, svampar, blad med mera som man kan äta, men det gäller att verkligen veta vad man väljer i naturen eftersom det också finns vissa giftiga alternativ.
  • Utrustning: Oavsett om man är van vid att befinna sig i vildmarken, så gäller det att ha rätt utrustning med sig. Det gäller att ha någonstans att sova så som ett tält eller varje fall ett sovsäck för att hålla sig varm. Det är bra att ha med sig utrustning för att kunna starta en eld och en kniv för att kunna hugga och skära det som behövs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *