Välj en auktoriserad instruktör

authorized-instructorMan bör inte tveka om man känner att man har lusten och viljan av att lära sig klättra. Att klättra är något man har gjort sedan barnsben, men ju äldre man blir brukar behovet avta för många. “Man börjar inte klättra, man slutar.” är början på ett mycket känt citat som handlar om hur man som barn klättrar i träd, i hemmet, ja, alla de ställen man kom åt. Som vuxen är det lätt att man lämnar den delen av sitt liv, medan andra väljer att fortsätta med klättringen och ta den till en helt ny nivå.

För den som vill så finns det många olika möjligheter och alternativ för att gå och lära sig att klättra. Det mest vanliga och bästa sättet att komma igång är att gå en kurs som anordnas inomhus eller utomhus, vad man själv anser fungerar bäst, för att lära dig om klättring och säkerhet redan från grunden. Precis som med alla typer av sporter är det viktigt att instruktören är utbildad och kunnig, men extra viktigt är det i klättring eftersom sporten är långt ifrån riskfri. Av den anledningen bör du alltid vända dig till en kurs där instruktören är auktoriserad av Svenska Klätterförbundet.

När man talar om klättring är det inte enbart en typ av sport som man menar. Inom sporten finns med mängder med olika grenar och trots att det gemensamma är att man klättrar, så behövs det olika typer av utrustning eller utbildning beroende på vilken typ av klättring man är intresserad av.

Genom att anmäla dig till en grundkurs i klättring har du gjort det första steget till att komma igång med ditt nya intresse. Vet du inte vart du ska vända dig brukar man vanligtvis kunna hitta massor med olika typer av kurser via Klätterförbundet och här kan du även känna dig säker på att du hamnar i professionella händer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *