Varför välja mellan klättring och fiske?

chooseÄr du en riktig naturmänniska eller vill du kanske bli? Det finns många upplevelser för dig som vill vara med om både klättring och fiske och du kan givetvis ta dig ut i vildmarken på egen hand. När man är ny inom friluftsliv kanske man föredrar att ta en guidad tur eller att ha med sig en instruktör som har ordning på allt och ser till att upplevelsen även blir behaglig. Ju mer erfarenhet du har av skog och natur, desto mer kan du göra på egen hand även om det alltid gäller att vara förberedd.

När du planerar din vistelse ute i vildmarken är det viktigt att du funderar ut hur länge du ska vara borta, hur du ska vandra, vilka stigar du ska gå och helt enkelt planerar innan dess att du ger dig ut. Se till att alltid ha med dig mer mat än du behöver och kläder för väder som du inte räknar med. Då kommer din tur att bli lyckad. När det gäller vildmarken vet man aldrig vad som kommer att hända och det är därför viktigt att man är förberedd på alla typer av situationer.

Om man planerar att klättra är det viktigt att man vet hur man gör innan dess att man ger sig på det. Se även till att du har med dig alla grejer som du behöver, samt extra om någonting skulle gå sönder. Du vill att hela din tripp ska vara så säker som möjligt. När man klättrar vill man inte ha med sig alltför tung packning och om du planerar att fiska under samma resa kan du till exempel tälja till ett fiskespö av kvistar som har fallit på marken. Det finns även mycket små och smidiga fiskespön som du kan fälla ihop så att de tar minimal plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *